KOLEKCIJEKolekcija-mandarin

Mandarina (lat. Citrus reticulata) je biljka iz porodice Rutaceae, a pripada rodu Citrusa. Ljekoviti sastojak ove biljke je prije svega vitamin C koji sudjeluje u sintezi kolagena i tako pojačava tonus kože. Mandarina sadrži najviše narančastog pigmenta beta-kriptoksantina koji djeluje na kožu poput vitamina A. Na kožu djeluje obnavljajuće, jača elastičnost kože, otvara začepljene pore, zaustavlja stvaranje melanina, tamnog pigmenta odgovornog za stvaranje pjega na koži.

Mirisna nota mandarine djeluje antistresno, umirujuće. Stvara dobro raspoloženje i osvježava.

Kolekcija-lavender

Lavanda (lat. lavandula officinallis) je grmolika mediteranska biljka podrijetlom s grčkih otoka, a nosi povijest dugu 2.500 godina. Rasprostranjena je diljem Mediterana, pa sve do Afrike i jugoistočnih predjela Indije. Riječ lavanda dolazi od rimske riječi lavare, što znači prati. Stari su Rimljani upotrebljavali lavandino eterično ulje u kupkama jer je ono stimuliralo regeneraciju kože.

Losioni i ulja na bazi lavande čine kožu mekom i elastičnom, a šamponi jačaju korijen kose, smiruju vlasište i smanjuju izlučivanje sebuma.

Kolekcija-olive

Maslina (uljika, Olea europaea) ime je za suptropsku zimzelenu biljku, porodice maslina (Oleaceae).

Drvo mladosti ili tekuće zlato, kako još hvale maslinu, odnosno njeno ulje bogato vitaminom E i prirodnim antioksidansima, hrani kožu i čuva njenu strukturu. Maslinovo ulje je zbog poznatih nutritivnih vrijednosti jedan od najkorisnijih prirodnih proizvoda. Njega kože maslinovim uljem i ekstraktom iz lista masline potiče regeneraciju, smanjuje bore te omekšava, umiruje i regenerira suhu i osjetljivu kožu, vraćajući joj prirodnu elastičnost.